Begroting 2019

Participatie

Mantelzorgvriendelijk

Wat gaan wij daar voor doen?

De gemeente is een mantelzorgvriendelijke gemeente.

In een mantelzorgvriendelijke gemeente is aandacht voor de situatie waarin onze mantelzorgers verkeren. Ieder jaar organiseren we de 'dag van mantelzorg'. Op deze dag geven wij als gemeente aandacht aan onze mantelzorgers en worden zij op deze dag (10 november) in het zonnetje gezet.

Een van de manieren waarop de gemeente Leudal de waardering wil tonen is door het aanbieden van een mantelzorgcompliment. Dit compliment is een symbolisch geldbedrag van €50,- dat de gemeente beschikbaar stelt voor mensen die in de gemeente Leudal mantelzorg verlenen.

Daarnaast biedt de gemeente Leudal ook de mantelzorgattentie aan voor onze mantelzorgers. De mantelzorgattentie is een presentje dat iedereen voor een mantelzorger kan aanvragen. De attentie is een onderdeel van de Dag van de Mantelzorg en wordt met een persoonlijke boodschap rond 10 november bij de mantelzorger thuis bezorgd. Degene waarvoor gezorgd wordt dient in de gemeente Leudal te wonen. De mantelzorger zelf hoeft niet in de gemeente Leudal te wonen.

Wat mag dat kosten?

Mantelzorgvriendelijk

(bedrag x 1.000)

Realisatie 2017

Begroting na wijziging 2018

Primitieve begroting 2019

Begroting 2020

Begroting 2021

Begroting 2022

Lasten

Mantelzorg

0

50

50

50

50

50

Baten

Mantelzorg

0

0

0

0

0

0

ga terug